Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 28 August 2021 Ora: 15:14

Reţete şi sfaturi practice (iulie-august 2021)

PATEU DE NĂUT CU ARDEI COPT

Ingrediente: năut (o conservă), un ardei copt curățat de coajă, sucul de la o lămâie, sos tahini sau susan (două linguri), usturoi, boia de ardei, ulei de măsline.

Mod de preparare: se pasează toate ingredientele, potrivind condimentele după gust.

PASTE RECI CU PESTO ȘI DOVLECEI

Ingrediente: paste scurte (320g), pesto (100g), mozzarella (150g), roșii cherry (200g), trei dovlecei verzi, usturoi, ulei de măsline, sare, piper, busuioc verde.
Mod de preparare: dovleceii, tăiați cubulețe, se călesc timp de aproximativ zece minute în ulei de măsline cu usturoi, se condimentează cu sare și piper și se lasă să se răcească. Pastele, fierte al dente, se amestecă cu pesto și ulei de măsline timp de un minut, până când se răcesc și absorb uleiul aromat, apoi se adaugă roșiile, mozzarella și busuiocul verde. Se păstrează la rece, dar cu zece minute înainte de servire se lasă la temperatura ambiantă.

FRUSHI

Ingrediente: orez cu bob mic, pentru sushi (200g), lapte de cocos (două linguri), zahăr (o lingură), coajă rasă de lămâie, fructe de sezon.
Mod de preparare: orezul se spală bine sub jet de apă, minimum cinci minute, apoi se pune la fiert în 300ml de apă, lapte de cocos și zahăr. Când apa începe să clocotească, se acoperă vasul cu un capac de sticlă, se micșorează focul și se lasă să fiarbă 10‑15 minute, până când orezul absoarbe toată apa, fără să amestecăm sau să ridicăm capacul. Se lasă încă 10 minute la răcit, apoi, cu mâinile ude, se formează frushi. Se decorează cu feliuțe subțiri de fructe și se pot servi cu sos de ciocolată. 

ȘTIAȚI CĂ UN PICNIC ÎMPREUNĂ CU COPIII...

  • întărește legăturile afective în familie, constituind o bună ocazie pentru părinți de a le acorda toată atenția?
  • contribuie la menținerea sănătății fizice și mentale? Timpul petrecut în aer liber reduce nivelul de anxietate, favorizează buna dispoziție, ajută la întărirea oaselor și a imunității.
  • îmbunătățește comportamentul pe termen lung? Numeroşi cercetători au demonstrat că în familiile care iau masa împreună, copiii au rezultate școlare mai bune, iar la adolescență sunt mai puțin tentați să adopte comportamente de risc (fumat, consum de băuturi alcoolice etc.).
  • reprezintă un cadru potrivit pentru convorbiri duhovnicești? Căci „cerurile spun slava lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui o vestește tăria” (Psalmul 18, 1).
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni