Adaugat la: 18 Decembrie 2022 Ora: 15:14

Nepsis Winter Festival 2022

Ediția a șasea a festivalului de iarnă Nepsis s‑a desfășurat în weekendul 3‑4 decembrie 2022 în regiunea pariziană, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Iosif. Și anul acesta programul a fost bogat și plin de emoții, fiind o ocazie prețioasă de reîntâlnire pentru tinerii frăției Nepsis, dar și pentru membrii diferitelor parohii din Île de France.

Nepsis Winter Festival 2022

Sâmbătă, 3 decembrie 

Voluntarii Nepsis au organizat un atelier de creație, gratuit, pentru copii la catedrala Sfinții Arhangheli din Paris. Micii artiști înscriși la atelier au construit, pictat și decorat niște căsuțe frumoase și personaje de lemn pe tema Crăciunului și i‑au scris scrisori Moșului. La sfârșitul atelierului, copiii și‑au expus operele și au cântat împreună câteva colinde, sub ochii încântați ai părinților.

Duminică, 4 decembrie

Tradiționalul concert de colinde al corurilor pariziene a avut loc și anul acesta în biserica „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Cachan, unde nepticii și membrii diferitelor parohii au fost primiți cu mult drag de părintele Alexandru Gheorghiu și enoriașii parohiei. 

Din an în an, concertul atrage din ce în ce mai mulți participanți și coruri! Dacă anii trecuți participau în jur de 7 sau 8 coruri, anul acesta am avut bucuria de a primi 11 coruri din regiunea pariziană (și nu numai), care ne‑au propus un minunat repertoriu de colinde în română, franceză, engleză, etc.

Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina Facebook a asociației NEPSIS FRANCE și postat pe diferite grupuri ale parohiilor. Pentru cei care doresc să‑l vizioneze, video‑ul este încă disponibil!

În timpul pauzei, publicul a asistat la o mică prezentare a Asociației „Axios‑Nepsis”, a activităților sale și a câtorva bursieri. părintele Bogdan Grecu a explicat că fiecare poate participa susținând tineri români în dificultate, cu o mică donație lunară, pentru a le permite să‑și continue studiile și să aibă un trai demn împreună cu familiile lor. 

Parohia din Cachan a organizat și o chetă pentru Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și pentru activitățile lor cu copii în dificultate din România.

Programul concertului s‑a încheiat cu o bogată agapă oferită de parohie, în timpul căreia publicul a putut admira o expoziție de ilustrații pentru copii, cu scene religioase, dar și creațiile și cărțile propuse la standurile Apostolia și Nepsis, prezente în biserică. Să ne revedem cu bine și în 2023!

Corurile prezente în ordinea de apariție pe scenă au venit din:

1. parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Cachan;

2. parohia „Sfânta Treime” din Villeneuve‑Saint‑Georges;

3. parohia „Sfinții Ierarhi Calinic de la Cernica și Ioan Maximovici”, Fontainebleau;

4. corul copiilor din parohia „Sfânta Parascheva și Sfânta Genoveva”, Saint‑Sulpice, Paris

5. corul copiilor din parohia „Soborul Maicii Domnului și Sf. Ilie” din Limours;

6. corul copiilor din parohia „Sf.  Mare Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir și Sf. Ap. și Ev. Ioan” din Drancy;

7. parohia „Sfinții Ierarhi Antim Ivireanul și Nicolae” din Auvers sur Oise;

8. parohia „Întâia și a doua aflare a Capului Sf. Ioan, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului” din Villemomble;

9. parohia „Sf. Trei Ierarhi” din Romainville și La Courneuve;

10. corul mitropolitan „Sfinții Arhangheli” de la Catedrala din Paris;

11. parohia „Sfântul Nectarie de Eghina” din Tours, cu invitații lor „Corul copiiilor din Irești” dirijat de părintele Ionel Miron.

Alexandra Rădulescu‑Hauchard

Nepsis Winter Festival 2022

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni