Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 8 Ianuarie 2013 Ora: 15:14

Vești despre asociația AXIOS

Vești despre asociația AXIOS

În cursul anului care tocmai a trecut, Asociaţia AXIOS a finanţat mai multe proiecte de ajutorare a copiilor orfani sau aflaţi în situaţii dificile din România.

În urmă cu mai bine de un an, în luna decembrie 2011, AXIOS a organizat, în parohiile din Île de France care aparţin Mitropoliei noastre, o colectă de cadouri pentru copiii din România. Fundaţia „Sfântul Elefterie” din Bucureşti a distribuit aceste cadouri la 130 de copii care locuiesc, în principal, în mediul rural.

La Bacău, am reuşit să ajutăm şapte familii să cumpere pentru copiii lor rechizite, haine groase pentru iarnă şi abonamente de transport. Astfel, copiii au putut merge la şcoală în condiţii bune toată iarna trecută. Pe de altă parte, tot la Bacău, am colaborat cu Fundaţia „Episcop Melchisedec” pentru a oferi patru burse unor eleve de liceu, Ionela, Mihaela, Raluca şi Adina, care provin din familii aflate în dificultate. O altă bursă a fost oferite unei liceene din Iaşi, Crenguţa, aflată într‑o situaţie asemănătoare.

AXIOS a acordat, de asemenea, burse de studiu pentru două studente la Medicină, Cristina şi Paula, care erau pe punctul de a renunţa la studii din lipsa banilor. În schimbul acestui ajutor, ele au mers la orfelinatul de la Bucium, lângă Iaşi, unde au propus activităţi educative copiilor. Entuziasmate de acest proiect, împreună cu o prietenă din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români, au organizat un mic grup cu care să viziteze copiii în mod regulat. AXIOS sprijină iniţiativa lor oferindu‑le mijloacele financiare care să le permită să continue şi i‑a ajutat şi în mod direct pe copii, mulţumită donaţiilor primite, trimiţându‑le suplimente alimentare pentru a acoperi anumite carenţe.      

Un alt copil care beneficiază de ajutorul dumneavoastră este Daniel, un băiat de cinci ani care suferă de autism. AXIOS îi plăteşte atât tratamentul, cât şi transportul din satul său până la Baia Mare.  

Apoi, AXIOS finanţează studiile Georgianei, elevă la Liceul de Artă din Iaşi, care provine dintr‑o familie foarte săracă. Am dorit astfel să‑i dăm ocazia să‑şi fructifice numeroasele talente.

În sfârşit, în 2012, AXIOS s‑a aventurat în Tanzania pentru a o susţine pe Angelina, o şcolăriţă entuziastă de nouă ani, orfană de tată. Bursa acoperă taxele şcolare, cazarea şi masa timp de un an.

Prin aceste proiecte, dorim să le dăm o mână de ajutor câtorva copii şi adolescenţi pentru ca să nu mai fie victime ale sărăciei familiilor lor, ci să aibă o şansă de a‑şi construi viitorul într‑un spirit de solidaritate. Paula, una din studentele la Medicină care a beneficiat de o bursă AXIOS în 2012, a aflat în octombrie că bursa îi va fi prelungită pentru 2013 şi a hotărât să dea jumătate din ea unei prietene aflate în dificultate. Astfel de gesturi ne încurajează să continuăm cu şi mai multă râvnă proiectele noastre şi putem face acest lucru numai datorită dumneavoastră.  

Dorim să mulţumim tuturor donatorilor care, prin contribuţiile lor, ne‑au permis să realizăm toate aceste lucruri; tututor celor care au participat activ la colectarea jucăriilor sau a alimentelor pentru copiii din România; tuturor celor care au organizat şi au participat la concertul găzduit de parohia Romainville în beneficiul asociaţiei noastre; tuturor participanţilor la pelerinajele AXIOS în România; vă mulţumim şi dumneavoastră, tuturor, care sprijiniţi AXIOS cu o rugăciune şi un gând bun.

Vă urăm din toată inima un an 2013 plin de bucurie.

Vă mulţumim!

Echipa AXIOS,
Contact: associationaxios@free.fr

 
Vă mulţumim pentru sprijinul şi fidelitatea dumneavoastră şi vă invităm să ne însoţiţi în continuare prin donaţiile şi cotizaţia anuală (12 €):
- prin cec, trimis pe adresa Association AXIOS, 27 rue Théodore Ducos, 33000 Bordeaux, FRANCE
- prin transfer bancar:
     • din Franţa, în contul 30003 00371 00037262074 80, la banca Societé Generale 
     • din străinătate, IBAN: FR76 30003 00371 00037262074 80, BIC: SOGEFRPP
 

Vești despre asociația AXIOS

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni