Adaugat la: 10 Februarie 2014 Ora: 15:14

Slujire arhiereasca la hramul parohiei din Villalba

În data de 15 decembrie, duminică, parohia „Sfân­tul Cuvios Daniil Sihas­trul" din Villalba şi-a sărbătorit cu trei zile înainte ocrotitorul duhovnicesc.

Cunoscut sfânt român, Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul a fost contemporan cu domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt al Moldovei, căruia i-a fost duhovnic şi tainic sfătuitor în vremurile de cumpănă. Mult preţuit de domn, de ucenici şi de toţi oamenii care au văzut în el lucrarea lui Dumnezeu, Sfân­tul Daniil Sihastrul ne vorbeşte şi acum prin minunatele mănăstiri din nordul Moldovei, mărturie peste veacuri a moştenirii sale spiritual-culturale.

Cu sfială şi rugăciune către acest mare sfânt al poporului nostru şi după multe pregătiri şi aşteptări, am întâmpinat ziua hramului. Cu ceva timp înainte, biserica a primit o frumoa­să haină, aşa cum se cuvine Casei Domnului. Modificările ce s-au făcut în spaţiul din c/ Destornillador 32 din Collado Villalba au fost încununate cu aducerea primelor icoane. Bucuria noastră a fost deplină prin prezenţa Preasfinţitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei, care a răspuns invitaţiei parohiei şi a poposit în mijlocul nostru.

Întâmpinat cu pâine şi sare, după datina strămoşească, ierarhul i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi, săvârşind apoi Sfânta Liturghie. În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul a tâlcuit Evanghelia zilei, Pilda celor poftiţi la cină, şi i-a îndemnat pe credincioşi să se ferească de păcat şi să răspundă chemării lui Dumnezeu de a veni la Cina Fiului Său, care este Sfânta Liturghie. Pentru aceasta avem nevoie de biserică şi, bineînţeles, parohia are nevoie de toţi credincioşii pentru a putea exista.

La sfârşit, ierarhul i-a felicitat pe cei pre­zenţi pentru felul în care au înfrumuseţat bi­serica, ţinând cont de faptul că anul trecut am început într-o altă hală industrială care, însă, nu a putut fi împodobită cum se cuvine. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă pregătită cu multă dăruire de doamnele parohiei.

Mulţumim Preasfinţitului Părinte Episcop Timotei pentru bucuria pe care ne-a făcut-o cu prezenţa sa. Mulţumim şi autorităţilor locale, Primăriei Collado Villalba, reprezentată de d-l consilier pentru imigraţie Orfelino Benavidez, care a fost însoţit de d-l Ramon de Marcos de la Colegiul Sociologilor şi Politologilor din Madrid şi de d-na Dana Oprica, preşedinta Asociaţiei Plataforma Rumano-Espanola din Collado Villaba. Alese preţuiri îndrept către toţi credincio­şii noştri care, de nenumărate ori, au dovedit că sunt oameni gospodari, inimoşi, înţelegători şi cu multă dragoste faţă de biserică. Pe toţi cei care au contribuit cu jertfa lor îi avem la inimă, îi preţuim şi le mulţumim. Bunul Dumnezeu să primească jertfa tuturor, să ne audă rugăciuni­le şi să ne întărească în împlinirea voii Sale!

Parohia „Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul” din Villalba a fost înfiinţată în luna aprilie a anu­lui trecut din iniţiativa Preasfinţitului Episcop Timotei. Preot paroh a fost numit părintele Ilie Tabarcia, transferat de la parohia „Sfântul Cuvios Paisie de la Neamţ” din Cadiz.

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni